Psykologidagen, 10 000 kronor och en fotbollsturnering

Gratis pennor, block, godis, fina påsar, tipspromenad och en lekhörna, fullt av fina saker! I Uppsala arrangeras varje år Psykologidagen av ett gäng engagerade studenter, och på årets mässa befann sig Psykologstudent Sverige (PS) och ställde ut! Det var en dag full av föreläsningar, aktiviteter och intressanta samtal. Vi var där med ett bord packat med tygpåsar och information – och tänk att så många kom förbi vårt bord! Vi är alldeles rörda och hade lika kul under dagen som kvällens sittning på Norrlands.

PS bjöd på godis, pratstunder och tygpåsar. Ja, mot den lilla motprestationen att folk delade med sig av sina åsikter om PS på en talong, fick mässdeltagare en tygpåse med PS logga. Oj, vad många som önskade sig att få gå runt med en PS-påse! Vi vill verkligen tacka för all ris, ros och kreativa idéer som ni delade med er av till oss. Det var så fint att vi kände att vi behövde skriva ett blogginlägg som respons.

Flera av er tyckte att PS syntes och hördes för dåligt. Detta ska vi verkligen ta till oss! PS vill inget hellre än att vara tillgängliga och skapa mötespunkter för psykologstudenter, psykologistudenter och PTP-are. Ni önskar att vi syntes mer lokalt på olika lärosäten och önskade mer aktivitet på Facebook och på hemsidan. PS tar med sig detta och ska arbeta hårt för att bli mer tillgängliga för er.

 

Vidare önskade ni mer verksamhet från PS: mer internationella samarbeten, mer kongresser och fler evenemang. Därför är det extra roligt att PS gått i samma tankebanor! På årsmötet 2016 togs beslut om att starta ett evenemangsbidrag, något som styrelsen har arbetet med under fjolåret. Om du eller dina vänner kommer på något jättebra att göra så är det bara att söka bidrag från PS! Ni kanske vill starta ett mentorsprogram? Ni kanske önskar genomföra en biovisning med panelsamtal efter? Eller så vill ni arrangera EFPSA-kongress i Sverige? Ansök via det här formuläret på hemsidan: http://www.psykologstudentsverige.org/ps/ansokan-om-evenemangsbidrag/

Något flera av er undrade var hur en engagerar sig i PS. PS är en förening med ett antal utskott: kongressutskott, internationella utskottet och tänk-tanken utskottet. Om du vill vara med och arrangera PS-kongress – då är det kongreessutskottet du ska vända dig. För 2017 är det studenter i Linköping som driver PS-kongressen, mejla info@ps17.se för kontakt med kongressutskottet. Är du istället intresserad av det internationella arbetet, skicka då ett mejl till internationellkoordinator@psykologstudentsverige.org . Om du vill göra din röst hörd, mejla kommunikator@psykologstudentsverige.org så kan dina tankar bli publicerade på vår blogg ”Tänk tanken”.

På mässan var den stora snackisen runt vårt bord självfallet ”lilla psykologpriset”. Ett pris instiftat av Psykologförbundet i samarbete med PS. Tre finalister kommer utses av en jury och alla blir bjudna till banketten under PS-kongressen i Linköping 6 maj i år. Vinnaren kommer utses på banketten och vinner inte enbart ära utan även 10 000 kr. Nomineringsstopp är 15 mars – så se till att nominera den du tycker har utmärkt sig under studietiden. Mer info kring priset och hur du nominerar hittar du här: http://tinyurl.com/htg4k6j

 

Slutligen vill vi än en gång verkligen tacka för att ni delade med er av era åsikter till oss. Även om vi inte kommer kunna genomföra alla era kreativa idéer, som en fotbollsturnering, så tar vi med oss den enorma önskan om att mötas och få utbyten studenter emellan!

Vi ser fram emot att mötas i Linköping igen och hoppas att så många av er kommer på årsmötet söndag 7 maj. Glöm inte att kandidera till olika förtroendeposter inom föreningen. Ni når valberedningen via valberedning@psykologstudentsverige.org , och för frågor om PS mejla info@psykologstudentsverige.org

Tack för en grym Psykologidag 2017 i Uppsala!
Emilia Blomqvist, Linus Olsson Collentine och Victor Abrahamsson