EFPSA

EFPSA grundades 1987 och har sedan starten vuxit stadigt i omfång. 2014 består federationen av 32 medlemsländer, med totalt 300 000 representerade psykologistudenter över hela kontinenten. EFPSA drivs av studenter, för studenter, med syftet att främja vetenskapligt samarbete, kulturellt utbyte och rörlighet mellan medlemsländerna. Läs mer om EFPSAs historia och verksamhet här.

Varje år arrangerar EFPSA en rad återkommande aktiviteter och tjänster som PS erbjuder Sveriges psykologstudenter möjlighet att delta i. Här har ni dem, i urval:

EFPSA Congress
Det största som händer inom den europeiska psykologistudentvärlden är utom tvekan EFPSAs årliga kongress. Under en hel vecka samlas 500 psykologistudenter från hela Europa  för att ta del av ett vetenskapligt program, varandra och åtskilliga festligheter. I sann EFPSA-anda är det studenterna själva som skapar innehållet.
Här kan du läsa mer om kongressen

European Summer School (ESS)
Om du är sugen på att kombinera en vecka i solen med vetenskaplig fusion och förströelse på hög nivå, är ESS definitivt något för dig. Till ESS handplockas varje år ett trettiotal studenter från hela Europa, som sammanförs till en utvald plats där de under en veckas tid arbetar gruppvis tillsammans med erfarna forskare för att formulera sina egna forskningsprojekt. När den intensiva veckan är över  (som garanterat erbjuder en hel del även utöver själva arbetet) och deltagarna reser hem igen, fortsätter sedan arbetet under ett helt år, för att slutligen kulminera vid en återträff ett år senare. Håll utkik efter information om hur du lämnar in din ansökan här på hemsidan! Mer information om ESS hittar du här.

Konferensen
Ett nytt tillskott till EFPSAs aktivitetsprogram är en fyra dagar lång vetenskaplig konferens, som 2013 ägde rum för första gången i Amsterdam. Konferensen huserade 150 studenter och de jobbade med ett tydligt fokus på aktuell forskning inom ramen för ett visst tema. Information om konferensen hittar du här.

Journal of European Psychology Students (JEPS)
Har du någon gång undrat hur det skulle vara att få din egen forskning bedömd av världsledande forskare, och kanske till och med publicerad? Nu behöver du inte undra längre. Som enda tidsskrift i världen erbjuder JEPS psykologstudenter möjlighet att få sina alster publicerade enligt konstens alla regler. Redaktionen, som består av ideellt arbetande psykologstudenter, tar emot din vetenskapliga artikel och skickar den vidare till ledande forskare världen över för peer-review. De bästa artiklarna väljs sedan ut och publiceras i JEPS, som för närvarande finns citerad i några av psykologivärldens allra största tidsskrifter. Nyfiken? Läs mer här.

Travel Network  
Resenätverket fungerar precis som ett vanlig couch surfing-nätverk, med skillnaden att din värd eller gäst är en psykologistudent. Det behöver väl knappt ens nämnas på vilka otaliga sätt detta kan berika din resa genom Europa, eller för den delen även din egen tillvaro här hemma! Kolla in resenätverket och hur du registrerar dig här.